Praktische informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

Wanneer wordt er gevaren?
Wij varen in principe het hele jaar door van maandag t/m zondag. Het ribvaren op de Rotterdamse Maas vindt uitsluitend tussen zonsopgang en  zonsondergang plaats.

Kan ik ook voor een groep kleiner dan 8 deelnemers boeken?
Onze prijzen zijn gebaseerd op groepen van minimaal 8 deelnemers. Als u bereid bent voor het minimale aantal deelnemers te betalen, kunt u ook een ribvaart voor een kleiner gezelschap boeken. Omdat het in praktijk niet haalbaar is om verschillende groepen te combineren varen wij in de regel uitsluitend besloten groepen.

Zijn er gevaren verbonden aan het varen met een RIB boot?
Met een RIB boot kan op hoge snelheid worden gevaren maar uiteraard staat de veiligheid van onze passagiers voorop en worden er nimmer onverantwoorde risico’s genomen door onze schippers. Verondersteld dat u geen beperkende gezondheidsklachten heeft en onze veiligheidsinstructies opvolgt, dan brengt deelname aan een rondvaart met onze RIB boten geen bijzondere risico’s met zich mee. Zo wordt u geacht te blijven zitten tijdens de vaart. U mag pas opstaan als onze schipper na het aanmeren van de boot het sein geeft dat u de boot mag verlaten. Deelnemers zijn verplicht tijdens de vaart het door ons uitgereikte reddingsvest te dragen. Van deelnemers wordt verwacht dat zij een zwemdiploma hebben en over enige zelfredzaamheid in het open water beschikken. U mag onder geen beding meevaren als u ernstige nek, rug- of hartklachten hebt. Om ieder risico uit te sluiten mogen vrouwen tijdens de zwangerschap niet deelnemen aan de ribvaart. Besluit u genoemde lichamelijke klachten of zwangerschap te verzwijgen dan is deelname onder alle omstandigheden volledig voor uw eigen risico! Voor aanvang van de tocht tekent u hiertoe een gezondheids- en eigen risicoverklaring.

Kan ik nat worden tijdens een rondvaart?
Een RIB boot is een lage, open boot die met hoge snelheid vaart dus hou er rekening mee dat u tijdens de tocht mogelijk wat spetters opvangt. Indien nodig krijgt u van ons tijdens de vaart passende beschermende kleding.

Wat is de minimum leeftijd voor deelname?
Deelnemers van 12 jaar of jonger mogen alleen meevaren onder begeleiding van een volwassene. Uit veiligheidsoverwegingen moeten passagiers langer zijn dan 1 meter 40 om mee te mogen varen. Ook moeten zij de kracht en capaciteit hebben om zelf te kunnen zitten en vasthouden. Met een goede zelfredzaamheid in open water.

Gaat de rondvaart door bij slecht weer?
Bij beperkte regenval of wind gaat de rondvaart gewoon door. Is het naar oordeel van de schipper te slecht weer om uit te varen dan wordt de rondvaart kosteloos door ons geannuleerd. De beslissing om de rondvaart op grond van weersomstandigheden te annuleren is ten alle tijde aan Ribvaren Rotterdam.

 

RibVarenRotterdam Facebook